chrome firefox opera safari iexplorer

Восени в Україні з’явиться коштовна Біблія Далі з діамантами

02 липня 2012 о 12:31

Розпочав роботу сайт www.bibledali.com.ua, за допомогою якого можна залишити попередню заявку на колекційне видання.

Книга обсягом 900 сторінок повинна з´явитися восени лімітованим тиражем в 500 екземплярів (причому повторних публікацій в майбутньому не буде).

Кожен том буде мати свій унікальний номер, підтверджений сертифікатом. Обкладинка з натуральної шкіри прикрашена золотим відливанням з підписом Далі, в яку інкрустований діамант і інші дорогоцінні камені.

Том вагою 15 кг упакований в спеціальну скриньку з дерева та шкіри. Унікальні репродукції літографій Дали віддруковані в 7 кольорах (зазвичай в поліграфії використовується чотириколірний друк).

Біблія Далі — книга з майже піввікової історією, яка почалася з ідеї італійського колекціонера Джузеппе Альбаретто оформити Святе Письмо роботами Сальвадора Далі. Сюрреаліст відгукнувся на цю пропозицію і створив серію з 105 графічних творів, що зображали відомі біблійні сцени.

Оригінальне видання Біблії Дали було випущено в 1967 році видавництвом Rizzoli, причому спеціальний примірник (у білій шкірі і золоті) був подарований Папі Римському — церква благословила на оформлення Біблії одного з найбільш провокаційних художників свого часу.

У 1990 році оновлену версію Біблії Далі випустило німецьке видавництво Weltbild. Восени минулого року видавництво Ikar, що входить в концерн Bertelsmann, видало чеську та словацьку версії Письма. По одному примірнику книги знаходяться в колекції Президента Чехії Вацлава Клауса та голови Чеської католицької церкви Домініка Дуке.

Вартість оригінального італійського видання Біблії зараз досягає на аукціонах позначки в 75 000 доларів. Чеське видання коштувало близько 4200 доларів.

Як очікується, презентація Біблії Далі відбудеться в Україні наприкінці вересня.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути