chrome firefox opera safari iexplorer

Вихідні в Україні: АртПоле, кіно та середньовічні бої. ФОТО

15 липня 2012 о 09:41

Екватор літа стрімко наближається, у морях вже закипає вода, а ви все ще сидите вдома і не знаєте куди податися?

Утім, цими вихідними в Україні відбудеться низка цікавих подій, на які варто звернути увагу, пише АвтоТревел.

Найактуальнішим зараз, без сумніву, є відпочинок на березі моря. Але переповнені пляжі і каламутна вода не всім до вподоби. Тому для тих, хто мріє хоча б на деякий час втекти від палючого сонця, пахлави та креветок на пляжах, пропонуємо відвідати події, які пройдуть в курортних містах України.

В Одесі стартує справжнє свято для тих, хто полюбляє кінематограф — ІІІ-ій Одеський міжнародний кінофестиваль, який триватиме більше тижня. У програмі — кінопрем'єри, зірки на червоній доріжці, кіноперформанси під відкритим небом і живе спілкування з легендами кінематографу.

Фестиваль відкриватиме картина Маттео Гарроне «Реальність», що отримала цього року Гран-прі журі у Каннах. Серед почесних гостей фестивалю: голлівудський актор Майкл Медсен, донька Чарлі Чапліна — актриса Джеральдін Чаплін, муза класичного європейського кіно 60-х Клаудія Кардинале, головний англійський кінематографіст останніх десятиліть Пітер Грінуей та інші.

Поруч з Одесою, в Білгород-Дністровському, пройде ХХІ Відкритий Чемпіонат України з історичного фехтування, який проводиться у рамках фестивалю "Сталева Ліга 2012. Кубок Бессарабії". На території Аккерманської фортеці заковані в обладунки сучасні лицарі змагатимуться у трьох класичних номінаціях історичного фехтування: щит-меч, баклер-меч, одноручний меч.

Крім того, організатори обіцяють вражаючі групові бої, у яких візьмуть участь спортсмени в обладунках, аналогічних середньовічним лицарським зразкам, озброєні макетами клинкової або древкової зброї. На території фестивалю буде діяти середньовічний ярмарок, де презентуватимуть незвичний посуд, витончені прикраси ручної роботи та сувеніри.

Інший історичний фестиваль "Генуезький шолом" відбуватиметься в Судаку упродовж місяця. Його програма складатиметься з трьох блоків: фестивалю народних ремесел «Місто майстрів», фестивалю ковальської майстерності «Залізний місто» та лицарського фестивалю «Генуезький Шолом».

Першим відбудеться «Місто майстрів», де будуть представлені роботи майстрів гончарного та склодувного ремесел, лозоплетіння, шкіряного виробництва, ковальського ремесла, а також різноманітні майсер класи. Усі події пройдуть у Генуезькій фортеці і будуть присвячені її 1800-річчю.

У ці ж дні в Євпаторії відбудеться щорічний традиційний фестиваль «Міжнарожний день курортника». На відвідувачів фесту чекає весела розважальна програма та святковий концерт, у якому візмуть участь музичні колективи з України, Росії, Білорусі та інших країн.

Крім того, буде проведено безліч конкурсів та змагань, за результатами яких виберуть «Найкращого курортника 2012». Усі учасники отримають пам'ятні подарунки, головним з яких є путівка в один з санаторіїв Євпаторії.

Бажаючим «пофестивалити» можна відвідати Х-й фестиваль "АртПоле", який розпочався в селі Уніж, Івано-Франківської області. Його програма традиційно буде наповнена музикою з різних куточків світу, перфомансами, майстер-класами і танцям.

Щоночі музика буде поєднуватися з поезією, театром, відео та живописом. Меломанів повинні потішити музичні відкриття — угорський organic trance project Airtist, який поєднав в собі танцювальну електронну музику з дримбою та діджеріду, і чеський Deši, в якому також звучить діджеріду із кларнетом, два гурти з Польщі — іMitch & Mitch та VOLOSI, музики з Фінляндії Jaakkoo Laitinen& Väärä Raha.

Крім того, на фестивалі виступатимуть вже знані поціновувачами АртПоля гурти Перкалаба і Бурдон, тріо Port Mone та Transglobal Underground.

А у самому Івано-Франківську, а також у Львові, пройдуть одноденні фестивалі культур, метою яких є ознайомлення мешканців та гостей міста з культурою різних народів і народностей. Іноземні волонтери-стажери з міжнародної молодіжної організації AIESEC продемонструють унікальність своїх рідних культур на прикладі національних страв, звичаїв, костюмів та невеликих показових виступів.

Також на фестивалі можна буде познайомитися з традиціями цих країн, музикою, іграми та танцями.

У Львові фестиваль пройде у суботу на Площв Ринок, а у Івано-Франківську -в неділю на території замкової галереї «Бастіон».

Ті, хто планує залишитися у Києві або відвідати столицю на вихідних, також зможуть весело і незабутньо провести час.

Наймасштабнішою подією найближчого вік-енду в Києві буде щорічний міжнародний денс-фестиваль під відкритим небом – Global Gathering, який пройде на аеродромі «Чайка».

Протягом одного дня на п'яти сценах виступлять більш як 40 діджеїв з 11 країн. Хедлайнерами цього наймасовішого в Україні open-air стануть всесвітньо відомі музиканти Сандер ван Дорн, Феррі Корстен, Гарет Емері, Даш Берлін і Afrojack.

Також можна буде розважитися на різних атракціонах, пограти в волейбол або пінг-понг, а також підзарядити себе на 250 метрах барних стійок алкогольними або безалкогольними напоями.

У «Парку Київська Русь» біля Києва відбудуться веселі літні забави та справжні середньовічні бої. У спеціальній програмі «Літні забави» можна буде побачити виступи театру «Парк Київська Русь» та кінного театру, майстер-класи зі східних танців та зі спілкування з тваринами, спортивна сторінка – перегони на тачках та середньовічний футбол, запальні слов’янські танці і середньовічний мега-хоровод.

Також на території парку працюють середньовічний тир, кухня, конюшня та костюмерна.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути