chrome firefox opera safari iexplorer

Яйця корисніші, ніж вважалося раніше

19 липня 2012 о 14:01
mhealth.ru
Ви один із тих, у кого тече слинка, коли готують ароматний омлет з підсмаженими овочами, і запаморочується у голові, коли приносять ніжний меренговий десерт з малиною? Ця новина саме для вас!

Ми добре наслухані про шкоду продуктів: про жири, холестерин, калорії. Однак, виявляється, далеко не всі «страшилки» правдиві, а деякі продукти насправді значно кращі, ніж, вважається. Зокрема, це стосується яєць.

Вчені стверджують, що яйця значно поживніші і корисніші для нашого організму, ніж вважалося раніше, повідомляє The Daily Мail.

Більше того, дослідники з'ясували, що у яйцях менше жирів, холестерину і калорій, водночас вони містять більше вітаміну D, ніж вважалося раніше.

Велике дослідження, профінансоване Міністерством охорони здоров'я, показало, що середнє яйце має приблизно на 25 відсотків менше насичених жирів, ніж відзначали дослідники у 1980 році.

Вони містять 1,3 г жирів, а не 1,7 грама. Людям же рекомендують їсти не більше 20 грамів насичених жирів на день.

Дослідження також показало, що яйця містять значно менше холестерину. Зокрема, 177 мікрограмів холестерину, а не 202 мкг, про які говорили попередні дослідження.

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ

Також у яйці менше калорій – 66 у продукті середніх розмірів, а не записані раніше 78.

Крім того, вчені заявили, що яйця містять майже в два рази більше вітаміну D, ніж було зазначено у 1980 році. Цей  вітамін необхідний для захисту кісток і профілактики рахіту.

Але на початку цього року головний санітарний лікар Саллі Девіс  відзначила, що багато людей не отримують достатню кількість вітаміну D, а випадки рахіту у дітей зросли в п’ятеро з 1997 року.

Дієтолог Кет Макдональд відзначила: «Таке дослідження дуже позитивне, особливо зараз, коли швидко підтверджується те, що нестача вітаміну D може бути фактором ризику розвитку низки хронічних захворювань».

Вчені з Інституту харчових досліджень кажуть, що яйця стали «здоровішою їжею», тому, що змінився харч курей.

З 1980-х цих птахів годували сумішшю пшениці, кукурудзи, рослинної олії, а не м'ясом і кістяною мукою, що було раніше.

До слова, яйця можуть бути корисними навіть тим, хто має на них алергію.

Дослідження 55 дітей показали, що деякі з них були в змозі з'їсти яйце після того, як невеликі кількості цього продукту були додані до їх раціону, повідомляє ВВС.

Щоправда, лікування алергії продуктами, що містять алергени, є експериментальним, тож лікарі не радять робити це вдома.

Алергія на яйця є однією з найбільш поширених алергій – її мають до 2,5% дітей.

Результати дослідження, представлені в Новому Англійському журналі медицини, свідчать, що після 22 місяців яєчної терапії (батьки отримали порошкові яйця і щодня додавали в їжу дітей до третини яйця), 75% дітей були в змозі з'їсти еквівалент двох яєць, не реагуючи.

Далі упродовж місця діти не вживали яйця, однак, дослідження показало, що навіть після цього  28% малюків все ще може з'їсти яйце, не маючи алергічної реакції.

Поступово введення в раціон їжі, яка викликає алергічні реакції, виявилося успішним і в інших продуктах, зокрема, арахісі.

20 вересня

Інші дати
Народився Михайло Жук
(1883, м. Каховка - 1964) - український живописець, майстер станкової грамоти та кераміки. Автор робіт "Дівчина в кріслі", "Гуцул", "Портрет батька", хрестоматійних портретів М. Воронного,  Г. Нарбута, О. Мурашка.
Розгорнути
Народився Іван Світличний
(1929, с. Половинкине Луганської області - 1992) - український мовознавець та поет. Твори "Ґранатові сонети", "Серце для куль і для рим", "У мене тільки слово".
Свободу не втікати з бою, Свободу чесності в бою, Любити те, що сам люблю, А не підказане тобою, Свободу за любов мою Хоч і накласти головою, А бути все ж самим собою, — Не проміняю на твою, Ліврейську, жебрану, ледачу, Вертку, заляпану, як здачу, Свободу хама й холуя. Несу свободу в суд, за грати, Мою від мене не забрати — І здохну, а вона — моя. (c) Іван Світличний, 1929
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі