chrome firefox opera safari iexplorer

Яйця корисніші, ніж вважалося раніше

19 липня 2012 о 14:01
Ви один із тих, у кого тече слинка, коли готують ароматний омлет з підсмаженими овочами, і запаморочується у голові, коли приносять ніжний меренговий десерт з малиною? Ця новина саме для вас!

Ми добре наслухані про шкоду продуктів: про жири, холестерин, калорії. Однак, виявляється, далеко не всі «страшилки» правдиві, а деякі продукти насправді значно кращі, ніж, вважається. Зокрема, це стосується яєць.

Вчені стверджують, що яйця значно поживніші і корисніші для нашого організму, ніж вважалося раніше, повідомляє The Daily Мail.

Більше того, дослідники з'ясували, що у яйцях менше жирів, холестерину і калорій, водночас вони містять більше вітаміну D, ніж вважалося раніше.

Велике дослідження, профінансоване Міністерством охорони здоров'я, показало, що середнє яйце має приблизно на 25 відсотків менше насичених жирів, ніж відзначали дослідники у 1980 році.

Вони містять 1,3 г жирів, а не 1,7 грама. Людям же рекомендують їсти не більше 20 грамів насичених жирів на день.

Дослідження також показало, що яйця містять значно менше холестерину. Зокрема, 177 мікрограмів холестерину, а не 202 мкг, про які говорили попередні дослідження.

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ

Також у яйці менше калорій – 66 у продукті середніх розмірів, а не записані раніше 78.

Крім того, вчені заявили, що яйця містять майже в два рази більше вітаміну D, ніж було зазначено у 1980 році. Цей  вітамін необхідний для захисту кісток і профілактики рахіту.

Але на початку цього року головний санітарний лікар Саллі Девіс  відзначила, що багато людей не отримують достатню кількість вітаміну D, а випадки рахіту у дітей зросли в п’ятеро з 1997 року.

Дієтолог Кет Макдональд відзначила: «Таке дослідження дуже позитивне, особливо зараз, коли швидко підтверджується те, що нестача вітаміну D може бути фактором ризику розвитку низки хронічних захворювань».

Вчені з Інституту харчових досліджень кажуть, що яйця стали «здоровішою їжею», тому, що змінився харч курей.

З 1980-х цих птахів годували сумішшю пшениці, кукурудзи, рослинної олії, а не м'ясом і кістяною мукою, що було раніше.

До слова, яйця можуть бути корисними навіть тим, хто має на них алергію.

Дослідження 55 дітей показали, що деякі з них були в змозі з'їсти яйце після того, як невеликі кількості цього продукту були додані до їх раціону, повідомляє ВВС.

Щоправда, лікування алергії продуктами, що містять алергени, є експериментальним, тож лікарі не радять робити це вдома.

Алергія на яйця є однією з найбільш поширених алергій – її мають до 2,5% дітей.

Результати дослідження, представлені в Новому Англійському журналі медицини, свідчать, що після 22 місяців яєчної терапії (батьки отримали порошкові яйця і щодня додавали в їжу дітей до третини яйця), 75% дітей були в змозі з'їсти еквівалент двох яєць, не реагуючи.

Далі упродовж місця діти не вживали яйця, однак, дослідження показало, що навіть після цього  28% малюків все ще може з'їсти яйце, не маючи алергічної реакції.

Поступово введення в раціон їжі, яка викликає алергічні реакції, виявилося успішним і в інших продуктах, зокрема, арахісі.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути