chrome firefox opera safari iexplorer

Ялтинський заповідник знову у вогні. Вітер не дає підняти вертоліт

30 липня 2012 о 15:08

Через місяць в Ялтинському гірськолісовому природному заповіднику знову велике загоряння. Горить вже більше гектара лісу.

Про це сайту «Крим.Коментарі» повідомив голова Рескомітету АРК з лісового і мисливського господарства Ігор Кацай.

За його словами, загоряння сталося неподалік від того місця, де наприкінці червня згоріло 8 га лісу.

«Поширення велике — півгектара тільки верхового. Вітер жахливий, штормовий і вертоліт не може навіть далі піднятися. Але ми згасимо вогонь», — запевнив глава Рескомлісу.

Він уточнив, що на місці працюють 320 осіб. З вогнем борються співробітники МНС, військовослужбовці внутрішніх військ, лісники, берегова охорона та інші. Задіяно близько 18 одиниць спецтехніки.

Нагадаємо, наприкінці червня лісники і бійці МНС боролися з пожежею в Ялтинському гірськолісовому природному заповіднику чотири дні. Пожежа почалася 26 червня, коли блискавка влучила в дерево, воно загорілося, і вогонь поширився на лісову підстилку. До ранку 27 червня горіли 2 га, до вечора площа пожежі становила 3 га, при цьому нових осередків загоряння не було. До ранку 28 червня сильні вітер розніс вогонь на площу 8 га. 29 червня близько 12:00 пожежа була локалізована.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути