chrome firefox opera safari iexplorer

З липня з аптечних вивісок має зникнути реклама

03 липня 2012 о 13:44

З 1 липня 2012 року вступило в дію положення, згідно з яким із вивісок аптек має зникнути інформація, що містить рекламу.

Відповідна норма міститься у Ліцензійних умовах провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, повідомляє прес-служба Держслужби України з лікарських засобів.

На сьогоднішній день, відповідно до п.2.12 розділу II Ліцензійних умов, на фасаді будівлі, де розміщується аптечний заклад, згідно з його призначенням повинна бути вивіска із зазначенням виключно виду закладу, а саме «Аптечний склад (база)», «Аптека», «Аптечний пункт», «Аптечний кіоск».

Допускається зазначення інформації про торгову марку суб’єкта господарювання на інформаційній табличці, яка розміщується біля входу в аптечний заклад і містить інформацію про суб’єкта господарювання, режим роботи аптечного закладу.

Водночас, у деяких випадках найменування аптечних закладів не відповідають вимогам Закону України «Про захист прав споживачів», яким заборонена нечесна підприємницька практика, яка включає вчинення дій, що кваліфікуються законодавством як прояв недобросовісної конкуренції, а також будь-яку діяльність (дії або бездіяльність), що вводить споживача в оману або є агресивною.

У зв’язку із цим Держлікслужбою України розроблено та розміщено для обговорення на сайті МОЗ проект змін до Ліцензійних умов, які встановлюють певні вимоги щодо найменування аптечного закладу та його структурного підрозділу та спрямовані на унеможливлення практики продажу ліків, яка може вводити в оману споживачів стосовно, зокрема, ціни або інших цінових переваг на лікарські засоби, соціальної спрямованості аптечного закладу тощо.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути