chrome firefox opera safari iexplorer

За місяць у Києві з'явилося 30 мільйонерів

12 липня 2012 о 15:45

За 2011 рік кількість мільйонерів у Києві зросла на чверть.

Про це заявила глава київської податкової Ірина Носачова за підсумками кампанії із декларування доходів у столиці, пише газета «Дело».

«У Києві налічується 945 мільйонерів. Це на 256 мільйонерів більше, ніж у минулому році і на 29 більше, ніж місяць тому», — сказала Носачова.

Найбагатші люди Києва в цілому за 2011 рік заробили 9,7 млрд гривень.

«З них сума податку, яка підлягає сплаті 316 млн. Фактично вже сплачено 155 млн. Хотіла б нагадати, що термін сплати закінчується в цьому місяці, і не хотілося б застосовувати штрафні санкції», — нагадала Носачова.

Один з київських багатіїв — власник відомої в Україні торговельної мережі — задекларував дохід 69 млн гривень і сплатити 12 млн податку на доходи фізосіб.

Як зазначила глава київської податкової, дуже часто платники, навіть подаючи декларацію, намагаються приховати свої реальні доходи.

Так, у Києві стався курйозний випадок — хтось із мільйонерів продав автомобіль Тойота Прадо за 100 гривень, хоча його фактична ціна більше 300 тис. гривень.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути