chrome firefox opera safari iexplorer

Заповідну гору нищать, щоб звести готельний комплекс

25 липня 2012 о 15:14

Замкову гору нищать через те, що на сесії Київради від 26 квітня 2012 року депутат більшості Київради зняв з розгляду рішення про відміну передачі цієї земельної ділянки ПП «Маркон» під будівництво. Як наслідок на заповідній Замковій горі (за адресою: Андріївський узвіз, 14-16) почались роботи зі зведення готельного комплексу «Mercure Andreyevskiy отель Киев» із закладами громадського харчування та підземним паркінгом, задля чого було знищено десятки дерев.

Про це повідомив депутат Київради (БЮТ-Батьківщина), голова комісії Київради з питань культури та туризму, член Містобудівної ради Києва Олександр Бригинець.

«Свого часу було вирішено скасувати 4 землевідведення, пов’язаних із забудовою Андріївського узвозу. Три скасували, а це питання так і не було розглянуте депутатами, оскільки його зняв з розгляду один з депутатів провладної коаліції, який, до речі, балотуватиметься в одному з київських мажоритарних округів до Верховної Ради. Ім’я його я назву лише після того, як отримаю офіційну відповідь Секретаріату Київради», — заявив О. Бригинець.

Депутат повідомив, що рішенням Київради від 06.10.2005 № 151/3615 земельну ділянку площею 0,22 га на Андріївському узвозі, 14-16 передано ПП «Маркон» в оренду на 15 років. Зважаючи на обставини, пов’язані з забудовою Андріївського узвозу, проект зазначеного будівництва був повторно розглянутий на засіданні Містобудівної ради, де не був схвалений та відправлений на доопрацювання, а після того – так і не розглянутий. Тому будівництво, на думку О.Бригинця, розпочинати не можна.

«Готель має вкрай неприємний зовнішній вигляд в стилі «антикварний кітч», він зависокий – 8 поверхів. Якщо виходити з нормативів 4-5 зіркових готелів, то на згаданій території можна розмістити максимум 38-39 номерів, а планується – 180. Крім того, будівля займатиме 85% території виділеної земельної ділянки, в той час як в Києві, як правило, споруди займають 50-60%. Ще одна деталь: вулиця Києва повинна бути шириною не менше 12 м. Згідно з проектом будівництва готелю по вул. Фролівській ділянка між зруйнованими будівлями колишньої фабрики «Юність» та новим готелем сягатиме лише 6 м. Варто зазначити, що на вулиці 6-ти метрової ширини не можна маневрувати ні сміттєвозом, ні пожежною машиною, ні автобусами, що підвозитимуть туристів», — розповідає О. Бригинець.

Як відомо, О. Бригинець звернувся до екологічної прокуратури з проханням перевірити діяльність підрозділів Міністерства екології та КМДА щодо бездіяльності влади, яка допустила масове знищення зелених насаджень в центрі Києва. Наразі екологічна прокуратура вже розпочала розслідування.

Прокуратура м. Києва теж займається цим питанням вже протягом 3-х місяців: нею поданий позов про розірвання договору оренди і повернення територіальній громаді земельної ділянки площею 0,2 га на Андріївському узвозі, 14-16 (Замкова гора) у зв′язку з невиконанням умов договору оренди.

Нагадаємо, знищення Замкової гори з боку вул. Фролівська почалося ще минулої п′ятниці, 20 липня. Там працює важка техніка, вантажівки вивозять ґрунт, зрізані десятки дерев, значна частина яких вікові.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути