chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра останній день, коли можна подати заяву на вступ до ВНЗ

30 липня 2012 о 10:26

Завтра останній день вступної кампанії-2012, коли абітурієнти мають змогу подати заяву на вступ до українських вишів, передає УНН.

Нагадаємо, станом на 27 липня  бажаючі здобути вищу освіту відправили 1 742 736 заяв. Через електронне подання до ВНЗ надійшло 248 272 заяви. «Тобто, відповідно до отриманих даних, кожна сьома заява надійшла до вишу саме через електронну систему», — повідомив заступник директора департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Микола Фоменко.

Він додав, що за 22 дні вступної кампанії участь у ній взяли 574 020 вступників, із них 62 458 осіб подали документи для участі у конкурсному відборі дистанційно.

Як повідомляв УНН, у поточному році близько 60% цьогорічного державного замовлення на підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра, спеціаліста й магістра сконцентровано в технічних університетах.

«Цього року суттєво змінилася структура державного замовлення. Більшість бюджетних місць виділені саме на технічні напрями. У 2012 році їх буде на 23,4% більше для бакалаврів за ІТ-напрямом», – сказав голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Максим Луцький.

Розділи: Новини освіти