chrome firefox opera safari iexplorer

22 серпня у Львові — Фестиваль оркестрової української патріотичної пісні

20 серпня 2012 о 16:19

У середу, 22 серпня, о 16:00 на стадіоні «Арена Львів» найбільші військові колективи України візьмуть участь у Фестивалі оркестрової української патріотичної пісні.

Фестиваль оркестрової української патріотичної пісні відбудеться в рамках річниці Дня Незалежності України та року УПА, повідомляє ZIK.

Участь у фестивалі візьмуть: центр військово-музичного мистецтва військово-морських сил міста Севастополя, військово-музичний центр сухопутних військ міста Чернігова, центр військово-музичного мистецтва повітряних сил міста Вінниці, заслужений академічний зразково-показовий оркестр Збройних Сил України міста Києва.

Аналогів такого фестивалю в Україні ще не було. Щодо репертуару, то, за словами організаторів, звучатиме як українська музика, так і кращі зразки світової класики.

Одночасно на «Арені Львів» гратимуть 250 військових музикантів.

Серед гостей на фестиваль завітають народні колективи Львівщини, а також відомі виконавці Павло Табаков та Руслана.

"Вхід на «Арену Львів» для всіх буде безкоштовним.  З метою безпеки було надруковано 20 тис. квитків. Управління з питань внутрішньої політики ЛОДА створило гарячу лінію, де їх можна отримати безкоштовно. Зараз їх залишилось ще кілька десятків. Резерв у тисячу квитків є і на стадіоні», – зазначив в.о. керівника головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації ЛОДА  Іван Саган.

Також львів’яни та гості міста матимуть змогу послухати виступи оркестрів завтра, 21 серпня, з 17.30 год. біля пам’ятника Ів. Франку, Т. Шевченку, Д. Галицькому, М. Грушевському а також на площі Ринок та площі Митній. А у середу, 22 серпня, з 10.00 до 11.00 буде проходження маршем оркестрів вулицями Львова.

З детальною програмою фестивалю можна ознайомитись тут. 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути