chrome firefox opera safari iexplorer

6 мільйонів українців мігрували за кордон

21 серпня 2012 о 16:24

Число емігрантів з України досягла 6 мільйонів осіб, або ж сьомої частини всього нинішнього населення колишньої радянської республіки.

Відповідні дані опублікувала Міжнародна організація з міграції, пише Українська правда з посиланням на «Радіо Свобода».

Відтік громадян України відбувається в основному за рахунок студентів. Половина українських емігрантів — молодь у віці до 35 років.

За останні три роки кількість бажаючих навчатися за кордоном виросла мінімум на 10 відсотків.

Про це говорить консультант з освітніх програм одного з освітніх агентств Ганна Уразова.

За її словами, найчастіше українські студенти обирають для навчання Британію, Канаду, Латвію, Литву, Польщу, США і Чехію.

«Перш за все — через кращу якість освіти. Адже тут навчальні програми є актуальними і мають практичний характер», — констатує фахівець.

Крім того, за словами експерта Центру Разумкова Павла Розенка, Україна відлякує молодь низьким рівнем соціальних послуг, недоступністю житла, відсутністю національного культурного простору та професійних перспектив.

До того ж, про довгострокову стратегію на українському ринку праці сьогодні ніхто не говорить, відзначає експерт.

Соціологічне опитування київського центру «Софія» свідчить, що більше половини молодих жителів України у віці від 18 до 29 років готові емігрувати.

Середня зарплата на Україні — близько 370 доларів — в числі найнижчих на пострадянському просторі, не кажучи про європейські країни.

Нагадаємо, в період з 2002 до 2009 року 28 000 українців отримали німецьке громадянство.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути