chrome firefox opera safari iexplorer

Бабине літо настане після заморозків на початку жовтня

31 серпня 2012 о 11:05

Вересень буде теплим у Криму та в Західних областях України.

А ось вже в другій половині першого місяця осені можливі заморозки. В Українському гідрометцентрі запевняють, що погода ще покращиться і в найближчий тиждень практично по всій країні буде ясно та сонячно, а місцями навіть спекотно", пише «КП в Україні».

"На початку вересня, числа до шостого точно, в Україні буде сухо, — коментує начальник відділу метеопрогнозів Гідрометцентру Людмила Савченко. — Хіба що може помрячить в західних областях. Найспекотніше, за словами синоптиків, в Закарпатті — до +30.

На півдні країни, в Криму, трохи прохолодніше — +25 ... +27 градусів тепла, в решті областей України, включаючи Київ, +20 ... +25. Це вдень, ночі ж будуть холодніше — середня температура по країні +7 ... +12 градусів. Заморозки можливі вже у другій половині вересня.

Подібне явище в наших широтах цілком звичайне. «Якщо в Україні почнеться друга хвиля похолодання, більш сильного, ніж зараз, заморозки ймовірні... Перша половина вересня може бути все ще спекотною, а друга — холодною. Але точно по датах сказати поки нічого не можемо», — розповіла Савченко.

Середньомісячна ж температура у вересні очікується в межах норми. Це +13 ... +17 вдень і до +10 вночі. Буде у всій Україні і бабине літо, яке може тривати від п'яти днів до двох тижнів. Швидше за все, воно настане наприкінці вересня — початку жовтня.

Джерело: тсн
Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути