chrome firefox opera safari iexplorer

Бівак львівських скаутів відбувся до Дня Незалежності

30 серпня 2012 о 09:09

Вперше за історію Округи Львів Організації Українських Скаутів (ОУС) з 25 по 27 серпня 2012 року відбувався літній скаутський бівак до Дня Незалежності України. 

Він відбувся в Карпатах в с.Гребенів Сколівського району Львівської області. Бівак- скаутський табір, який нетривалий і має приблизно 3-5 днів, в основному відбувається протягом вихідних днів. Так само вийшло з біваком львівських скаутів. 

Львівські скаути вирішили провести перший бівак на місці цьогорічного скаутського табору "Карпатські Вогні” 2012 і приурочили до дня Незалежності. На біваку зібралося близько 20 скаутів Округи Львів ОУС з 1-ї Скаутської Дружини ім.Короля Данила (ОУС)- хлопці та 2-ї Скаутської Дружини Львівської ім. Княгині Ольги (ОУС)- дівчата. 

Програма біваку була менш насиченою ніж на скаутському таборі, однак була… Скаути помандрували до каньйону (а це 14 км. пішки), збирали смайлики після Скаутської ватри в першу ніч (пошук смайликів- то така нічна гра, яку українські скаути запозичили в польських харцерів на Мажанні), було дві скаутські ватри, скаути мандрували вздовж річки Опір та купалися в річці, смажили ковбаски на грилі та співали скаутські та патріотичні пісні. приймали участь в "нічному диктанті” та ловили сонячних зайчиків вночі, були також ігри… Ну звісно були і руханки і лінійки в одностроях. 

Також скаути практикувалися в куховарстві. І навіть погода сприяла львівським скаутам. В перший та другий день було горячо і лише увечері другого дня пройшов великий але короткотривалий дощ, що не завадив проведенню Скаутської ватри та смаженню ковбасок в грилі, ще кулінарні винаходи львівських скаутів- смажений хліб в грилі, смажені помідори та смажені огірки- досить пристойний смак. 

В останній день, в понеділок 27 серпня 2012, у день відїзду все-таки дощ був, однак цей дощ скаутам в дорогу, вони встигли дійти до автобуса в час коли дощ припинився. А коли дощ остаточно закінчився скаути їхали ще в автобусі.

Отже бівак львівських скаутів пройшов успішно і відмінно. Провід Округи Львів ОУС вирішив що біваки будуть проводитися 4 рази на рік- восени, зимою, весною та літом.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути