chrome firefox opera safari iexplorer

Борислав просять визнати зоною екологічного лиха

04 серпня 2012 о 09:06

Міський голова Борислава на Львівщині Володимир Фірман вважає, що місто мають визнати зоною екологічного лиха.

Про це пише  ZAXID.NET.

За його словами, у місті є постійне джерело небезпеки через вихід нафти і газу. Крім того, з його слів, у Бориславі є єдина в Європі озокеритова шахта, яка вже не працює більше 10 років. Тут постійно накопичуються гази, шахта наповнюється водою, що загрожує осіданням ґрунту на території, близькій до житлового масиву.

Володимир Фірман також скаржиться, що у місті жахлива якість води, зокрема, тут підвищений вміст фосфатів.

Окрім цього, каже В.Фірман, у місті жахливі дороги і мости у проблемному стані. «Якщо зруйнується міст у напрямку на Східницю, смт. Східниця буде просто відрізаною від світу», – сказав Володимир Фірман.

За його словами, на цей рік на дорогу Бориславу передбачили 600 тис. грн.

«Цього вистачить на 400 м дороги», – сказав мер.

Як інформувалося раніше, мешканці кількох будинків у Бориславі, що на Львівщині, живуть у постійній небезпеці вибуху газу. Як розповідають екологи, через постійний вихід нафти на поверхню фактично біля стін будинків, гази, що супроводжують процес, потрапляють до підвалів житлових будинків, і люди, що тут живуть, фактично знаходяться на пороховій бочці.

Раніше, у ніч з 16 на 17 липня у місті Борислав прорвало нафтову свердловину. Внаслідок цього нафта опинилися у міському водопроводі.

Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути