chrome firefox opera safari iexplorer

Демонтований пам'ятник морякам встановлять на Рибальському острові

30 серпня 2012 о 10:30

Пам'ятник морякам Дніпровської флотилії, який днями демонтували на набережній біля Поштової площі, планують встановити на Рибальському острові.

Як пише газета Сегодня, донька командира монітора Железняков Вікета Маринушкіна, яка занепокоєна планами влади про перенесення ще одного київського пам'ятника — монітора Железняков на Рибальському острові — повідомила, що питання пам'ятників, які заважають будівництву, обговорювали в ГУ архітектури і в ГУ охорони культурної спадщини.

«Результат зустрічі мене порадував. Влада пообіцяла, що монітор Железняков залишиться на колишньому місці», — зазначила вона.

«Пам'ятник морякам Дніпровської флотилії до Дня Києва також перевезуть в парк моряків на Рибальський острів», — додала Маринушкіна.

Нагадаємо, пам'ятник морякам Дніпровської флотилії, який стояв на набережній Дніпра з 1979 року, демонтували у зв'язку з реконструкцією Поштової площі.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути