chrome firefox opera safari iexplorer

Дерева в центрі міста можуть зникати безслідно (ФОТО)

07 серпня 2012 о 13:09

Державна екологічна інспекція не побачила факту знищення вікових кленів в Маріїнському парку.

«Як виявилося в центральному парку столиці вікові клени можуть зникнути безслідно, і ніхто не зверне на це увагу. Страшно уявити, що відбувається у більш віддалених районах Києва», — заявив депутат Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександр Бригинець.

Нагадаємо, нещодавно О. Бригинець виявив факт знищення вікових кленів в Маріїнському парку, у зв’язку з чим зробив відповідний запит до екологічної прокуратури. Екологічна інспекція надала відповідь, що перевірку здійснено з виїздом на місце події, і «за вказаною адресою знищення зелених насаджень не виявила».

«Я на власні очі бачив зрізані дерева і зробив фото, з яких очевидно, що зелені насадження знищені. Тому мені не зрозуміло, як інспекція могла не помітити цей факт. Виходить, що екологічні чиновники, або не професіонали, або покривають вандалів, а значить в парку можна безслідно знищити дерева і не бути покараним», — обурений О. Бригинець.

 

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути