chrome firefox opera safari iexplorer

Для ремонту всіх доріг в Україні буде потрібно 85 років

29 серпня 2012 о 17:55

Якщо ремонт доріг буде фінансуватися на нинішньому рівні, то привести їх у належний стан можна буде тільки через 85 років, підрахував радник голови Державної служби автомобільних доріг України Євген Прусенко.

«Зі 176 тисяч кілометрів доріг загального користування в минулому році було відремонтовано понад 2 тисячі кілометрів. Це трохи більше одного відсотка. З такими темпами ми відремонтуємо дороги через 85 років », — зазначив Прусенко.

«Нам необхідно як мінімум ремонтувати щорічно доріг в п'ять разів більше — тобто, 10 тисяч кілометрів, а для цього необхідні ресурси», — зауважив радник голови Укравтодору.

Прусенко нагадав, що мережа доріг в Україні була сформована наприкінці 60-70 років минулого століття. «Вони не ремонтувалися в переважній більшості по 30-40 років. А це значить, що міжремонтний термін (12-15 років) пропущено три-чотири рази. З року в рік інтенсивність руйнувань, особливо після зими, збільшується», — підкреслив він.

При цьому радник голови Укравтодору додав: «Якщо два роки тому кількість таких доріг державного значення становила 32%, то вже в минулому році — 56%. І процес природного фізичного старіння дороги зупинити швидко не вдасться».

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути