chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня незалежності у Києві планують грандіозний концерт класичної музики

17 серпня 2012 о 10:26

У день відзначення 21-ї річниці Незалежності України, 24 серпня, Софійська площа збере вітчизняних зірок оперної естради. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

У рамках мистецького проекту «Тобі, незалежна Батьківщино!» найкращі музичні і вокальні колективи України виконуватимуть для киян всесвітньовідомі класичні твори.

Розпочнеться концерт о 20:00 увертюрою до опери «Тарас Бульба». Окрім цього, музиканти та вокалісти виконають популярні класичні уривки з опер «Руслан і Людмила», «Севільський цирульник», «Наталка Полтавка», «Кармен», «Весела вдова» та інших.

Для киян співатимуть класичні та народні пісні провідні солісти України, заслужені артисти та лауреати міжнародних конкурсів. Зокрема, володар Гран-прі Монсеррат Кабальє, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Сергій Магера.

Разом з киянами концерт класичної музики планує відвідати і голова КМДА Олександр Попов.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути