chrome firefox opera safari iexplorer

Книгарня «Сяйво книги» ночами штампує рекламну продукцію?

14 серпня 2012 о 14:25

Друкарська машина, придбана О. Поповим за 2,5 млн. гривень за рахунок міського бюджету для оперативного друку книжок на замовлення відвідувачів книгарні «Сяйво книги», можливо, виконує абсолютно іншу місію – друкує рекламну продукцію для голови КМДА.

Про це голову комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця повідомив колектив ТОВ «Книгарня «Сяйво», який вів господарську діяльність в книгарні «Сяйво» на вул. Червоноармійській, 6 до рейдерського захоплення 19 лютого 2010 року, повідомляє прес-служба депутата.

Представники колективу зазначили, що мешканці будинку за адресою вул. Червоноармійська, 6, в якому нині розташована книгарня «Сяйво книги», інформують про періодичну діяльність, що відбувається за закритими дверима книгарні у нічний час. Вони мають припущення, що в приміщенні книгарні в неробочий час працює друкарська машина.

«Закупівля друкарської машини для книгарні з незрозумілим призначенням і метою, ще й за рахунок значних бюджетних коштів за умови, коли навіть зарплати бюджетникам виплачуються невчасно, з самого початку викликала підозру. У більшості людей не було сумнівів, що йдеться про безглузде, брутальне відмивання коштів. Але, влада пішла далі — вона зробила цю покупку, ймовірніше за все, з передвиборчим пристрілом», — говорить О. Бригинець.

Депутат зауважив, що оскільки колектив ТОВ «Книгарня «Сяйво» продовжує отримувати рахунки від «Київенерго» за спожиту КП «Міський магазин» під вивіскою «Сяйво книги» за адресою вул. Червоноармійська, 6 електроенергію, тому вони можуть підтвердити, що починаючи з червня 2012 року (з наближенням виборів), споживання електроенергії муніципальною книгарнею суттєво збільшилось. Це може служити додатковим доказом того, що друкарська машина почала працювати значно активніше.

«Чи справді ночами в магазині «Сяйво Книги» друкують матеріали в інтересах О. Попова і Партії регіонів? Чи, може, керівництво КП влаштувало свій незалежний бізнес, не узгодивши це з адміністрацією? Як взагалі використовуються друкарська машина, яка була придбана за бюджетні гроші і чи не порушується при цьому закон і права громади, все це повинна з’ясувати Прокуратура м. Києва, якій я відправив відповідне звернення разом з листом колективу», — зазначив О. Бригинець.

Нагадаємо, 9 листопада 2011 року у центрі столиці на місці книгарні «Сяйво» відкрили новий муніципальний магазин – «Сяйво книги». Також в магазин закупили друкарську машину для оперативного друку книжок на замовлення відвідувачів книгарні «Сяйво книги».

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути