chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада готує рішення про визнання української єдиною державною мовою

30 серпня 2012 о 16:32

У Київраді підготували проект рішення про мовне питання, згідно з яким єдиною державною мовою в столиці залишиться українська.

Про це повідомили у фракції БЮТ-Батьківщина в Київраді, депутати якого готували проект документа Про позицію Київської міської ради щодо державної мовної політики.

Як запевнила голова фракції Тетяна Меліхова, підготовлений проект рішення надасть гарантію, що в Києві українська мова як державна залишиться єдиною.

За її словами, проектом рішення передбачено вважати Закон «Про засади державної мовної політики» таким, що не підлягає виконанню на території Києва.

Єдиною мовою офіційної діяльності в місті, мовою діловодства є державна українська мова. Посадовим та службовим особам, підприємствам, організаціям і установам, громадянам при реалізації державної мовної політики в Києві необхідно застосовувати статтю 10 Конституції України, за якою статус державної мови надано українській мові.

"До мене підходять багато киян і говорять, що вони вболівають і підтримують боротьбу за українську мову, виступаючи проти мовного закону, хоча в побуті користуються російською. Адже кияни, як ніхто, знають, що утисків російської мови в Києві не було, немає і не буде, і ніхто силою не змушує використовувати українську в побуті і при спілкуванні з чиновниками ", — зазначила лідер фракції.

Нагадаємо, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає, що столиця повинна добре подумати над реалізацією мовного закону в столиці, і сказав, що якби був сам депутатом, то не голосував би за російську як регіональну в Києві.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути