chrome firefox opera safari iexplorer

Київська обласна рада підтримала необхідність заповісти Біличанський ліс

01 серпня 2012 о 08:39

31 липня 2012 року Київська обласна рада прийняла рішення про погодження розширення Національного природного парку «Голосіївський» на територію Біличанського лісу.

Як повідомлялось раніше, 12 липня аналогічне рішення прийняла Київська міська рада, погодивши включення Біличанського лісу до національного природного парку «Голосіївський». Згідно з цим погодженням,  межі Нацпарку «Голосіївський» розширять на 6462,62 га за рахунок земель КП «Святошинське лісопаркове господарство».

— Це дуже важливе рішення, адже лише надання статусу національного природного парку дозволить справді вберегти Біличанський ліс. Коли це нарешті станеться, більше ні Київрада, ні тим більше – селищна рада Коцюбинського, не зможуть роздавати під забудову беззахисний нині ліс. – розказує один з авторів обґрунтування на заповідання Біличанського лісу, заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

— Сьогодні, коли тривають непорозуміння відносно меж Києва і Київської області, це рішення є вкрай раціональним, адже не має  значення на якій версії меж Києва і області врешті зупиняться  – однаково і ті і ті згодні, щоб це був національний парк а не котеджі Коцюбинського. – додає Василюк.

Згідно з підготовленим в НАН України обґрунтуванням, більша частина Святошинського ЛПГ повинна  увійти в склад окремого філіалу Національного природного парку «Голосіївський» — «Біличанський ліс». Також науковці наполягають і на розширенні національного парку на всі зелені зони Голосіївського району столиці та на цінні природні території на південь від Києва. Нагадаємо, що Національний природний парк «Голосїівський» створений після 20-річної історії, у 2007 році.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути