chrome firefox opera safari iexplorer

Лаврську дзвіницю повторно ремонтуватимуть — тепер за 2 мільйони гривень

22 серпня 2012 о 10:13

Дзвіницю Успенського собору в Києво-Печерській Лаврі будуть повторно ремонтувати за 1 мільйон 719 тисяч 393 гривні.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Міністерство економіки України.

Так, Міністерство культури України в особі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника підписало 20 серпня договір з ТОВ «СТС-Генпідряд». Згідно з угодою, підрядник повинен провести додаткові роботи з реставрації та пристосування пам'ятки архітектури XVIII ст. «Дзвіниця Успенського собору» на загальну суму 1 млн. 719 тис. 393 грн.

Закупівля проводиться за кошти державного бюджету України.

«Закупівля в одного учасника проводиться по причині того, що в процесі виконання комплексних ремонтно-реставраційних робіт, у відповідності з розробленим проектом була з'ясована необхідність проведення додаткових досліджень численних архітектурних деталей і елементів дзвіниці, які були недоступні для обстеження і вивчення на час розробки науково-проектної документації, в результаті чого виникло значна кількість додаткових об'ємів і видів робіт», — йдеться в обгрунтуванні до тендера.

Варто відзначити, що підрядник ТОВ "СТС-Генпідряд" вже був учасником скандалу, пов'язаного з реконструкцією Лаврської дзвіниці.

Нагадаємо, взимку 2012 робітники, які займалися реконструкцією об'єкта, звернулися в прокуратуру і МВС з заявами про невиплату зарплат за кілька місяців. У свою чергу у «СТС-Генпідряд» заявили, що гроші працівникам сплачені, а затримки виникли з причини неякісно виконаних робіт.

«СТС-Генпідряд» також згадала в інтерв'ю виданню «News24.ua» колишній гендиректор Лаврського заповідника Вікторія Ліснича. Вона розповіла, що інтереси компанії лобіював нинішній чоловік першої дружини міністра культури Михайла Кулиняка — Валерій Панченко, він же і керував реставрацією дзвіниці.

Від «Рідної країни»

Про інші витрати бюджетних коштів на реконструкцію Лаври можна почитати тут.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути