chrome firefox opera safari iexplorer

Міністерство «відмахнулося» від тисячного звернення велосипедистів?

27 серпня 2012 о 16:01

Міністерство інфраструктури, якому було доручено розглянути велосипедну петицію, надіслало «відписку» у відповідь на петицію, яку підписали тисячі українських велосипедистів на Велодень.

По це Асоціація велосипедистів Києва повідомила «Рідній країні».

Жодних пропозицій зустрітися, організувати робочі групи щодо розгляду велосипедних проблем та почати роботу з велосипедних змін від міністерства не надходило — а саме це було вимогою українських велосипедистів.

Натомість, міністерство пропонує велосипедистам звернутися до Державного агентства автомобільних доріг України, яке, згідно з даними міністерства, наразі розробляє технічне завдання щодо перегляду Державних будівельних норм В.2.3-4 2000 «Автомобільні дороги Частина 1. Проектування. Частина 2. Будівництво».

Очевидно, мова йде про Державне агентство автомобільних доріг «Укравтодор», тож наступним кроком у цій роботі є звернення до «Укравтодору» з цього приводу, повідомляє Асоціація велосипедистів України.

Нагадаємо, у Всеукраїнський Велодень, 26 травня, тисячі велосипедистів з 50 українських міст підписали петицію до керівництва держави. Головні вимоги петиції: створити робочі групи з експертів (у тому числі, іноземних) та представників громадськості для розробки змін до Державних будівельних норм та Правил дорожнього руху — адже саме ці документи наразі дуже сильно стримують розвиток веломережі.

Петиція була передана для опрацювання до Міністерства інфраструктури — як органу, який має займатися питанням розвитку велосипедної інфраструктури.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути