chrome firefox opera safari iexplorer

На 156 річницю Франка – виставка вишиванок

23 серпня 2012 о 09:35

27-28 серпня Львівщина відзначатиме 156 років від дня народження видатного письменника, поета, публіциста Івана Франка.

У Львові на вул. Університетській посадовці Львівської ОДА, громадські діячі покладуть квіти до підніжжя пам’ятника Франку.

У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Франка відбудуться урочистості. Про це повідомив начальник управління культури Львівської ОДА Сергій Бурко, пише Високий замок.

На малій Батьківщині Каменяра, у Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі», що у Дрогобицькому районі, відбудеться мистецьке свято. Виступатимуть хореографічні та музичні колективи Львівщині.

У рамках святкування — виставка народних майстрів Дрогобиччини (вишивок «З бабусиної скрині»), народних талантів Малої академії мистецтв смт Підбуж).

Як розповів Сергій Бур­ко, святкування організовують за кошти обласного бюджету, які виділяють на утримання музейних установ.

Цього року в державному історико-культурному заповіднику, що у Нагуєвичах, продовжують ремонтно-реставраційні роботи: впорядковують скульптури, приміщення, галявину.

На утримання музею Франка у Львові з обласної скарбниці щороку виділяють 2,5 мільйона гривень, а на заповідник у Нагуєвичах – мільйон.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути