chrome firefox opera safari iexplorer

На Миколаївщині російська також стане регіональною

29 серпня 2012 о 16:54

На черговій сесії, яка відбудеться 7 вересня, депутати Миколаївської обласної ради планують зробити російську мову регіональною на території Миколаївської області. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Як стало відомо, на черговій сесії під № 25 заплановано розглянути питання «Про реалізацію вимог Закону України „Про засади державної мовної політики“ у Миколаївській області».

"На підставі даних Всеукраїнського перепису населення 2001 року про мовний склад Миколаївської області, згідно з якими російська мова є рідною мовою для 29,3 % населення Миколаївської області та з метою вільного використання мов у приватному та суспільному житті обласна рада вирішила вважати, що російська мова є регіональною на території Миколаївської області та до неї застосовуються заходи, спрямовані на використання регіональних мов, що передбачені законом України «Про засади державної мовної політики», — йде мова у відповідному проекті рішення, який є у розпорядженні УНН.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути