chrome firefox opera safari iexplorer

На візи до країн ЄС українці щороку витрачають близько 40 млн євро

01 серпня 2012 о 10:28

На візи до країн Європейського Союзу українці щороку витрачають близько 40 млн євро.

Про це повідомили представники громадської ініціативи «Європа без бар’єрів», передає Радіо «Свобода».

При цьому, за їхніми даними, понад 40% заявників звертаються за допомогою до нелегальних або напівлегальних фірм-посередників.

«На сайті однієї такої фірми-посередника написано: Шенгенська віза всього за 190 євро. Акція це в них така (а зазвичай це 250). З’ясувалося, що за 190 євро людина отримує одноразову Шенгенську візу з метою в’їзду „туризм“, отриману в консульстві Польщі. Польський „шенген“ – це взагалі найпростіше, що можна оформити! Для цього не вимагається взагалі нічого, крім оплаченого ваучера готелю, паспорта і 35 євро», – сказав на прес-конференції головний редактор журналу «Український туризм» Юрій Самойлов.

Раніше МЗС України та посольства країн-членів ЄС неодноразово попереджали українців не користуватися у питанні отримання віз послугами посередників та неакредитованих туристичних фірм.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути