chrome firefox opera safari iexplorer

Пам’ятник на могилі Богдана Ступки створить його друг

09 серпня 2012 о 13:29

На могилі видатного актора, Героя України Богдана Ступки постане пам’ятник у вигляді бронзової руки на гранітному постаменті, що тримає на мізинці акторську маску.

Такий ескіз схвалила дружина артиста Лариса Семенівна Ступка, пише Високий замок.

Автором надгробка буде відомий одеський скульптор Михайло Рева, багаторічний друг сім’ї, хрещений батько онука Ступки – Богдана. Пам’ятник встановлять на могилі через рік.

«Пам’ятник буде доволі абстрактним, — розповідає скульптор. — Думаю, Богдан Сильвестрович не схвалив би, якби його зобразили у вигляді скульптури його самого. Він був моїм духовним наставником і не раз у житті виручав...».

Михайло Рева — один із найуспішніших і найталановитіших скульпторів і архітекторів України. Одна з його візитівок — монумент Пам’яті жертв тероризму у Києві. Також він автор статуетки Золотого Дюка, яку вручають на Одеському кінофестивалі.

На спорудження надгробка за розпорядженням Кабінету міністрів України Київська міська державна адміністрація виділила 10 тисяч грн.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути