chrome firefox opera safari iexplorer

Севастополь надав російській мові статус регіональної

16 серпня 2012 о 11:28

Російська мова отримала статус регіональної одноголосним рішенням міськради Севастополя на позачерговій сесії, повідомили у відомстві.

Примітно, що за таке рішення проголосували одноголосно 54 депутати, хоча в міській раді всього 76 депутатів. Крім того, міськрада розглядала тільки це питання за день.

Зокрема, було доручено передбачити фінансування заходів, пов'язаних з виконанням норм закону при формуванні бюджету на 2013 рік, і підготувати необхідні зміни в регіональну програму розвитку російської мови, російської культури в Севастополі до 2017 року.

Як повідомлялося вчора, 15 серпня, депутати Дніпропетровської облради в п'ятницю, 17 серпня, на черговій сесії облради мають намір розглянути питання Про підтримку мовної політики в Україні. Представники опозиційних партій виступають проти.

Нагадаємо, Одеська облрада надала російській мові статус регіональної.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути