chrome firefox opera safari iexplorer

Скандал у Лаврі: Литовченко звинувачують у знущанні над підлеглими

01 серпня 2012 о 10:45
Співробітники Києво-Печерського історико-культурного заповідника звернулись до міністра культури з відкритим листом, у якому просять звільнити заступників керівника заповідника.

Причиною цього є небажання колективу заповідника далі «терпіти знущання» заступника гендиректора з екскурсійної роботи Світлани Зорінець та колишньої моделі, а нині заступника генерального директора з міжнародного співробітництва Влади Прокаєвої.

«Через чужих озброєних людей, які нібито охороняють останню (Владу Прокаєву), співробітники та гості Заповідника бояться ходити по території» – написали працівники заповідника у листі Кулиняку.

Як розповіла  прес-секретар заповідника Марина Ситник, пряма підлегла Влади Прокаєвої погрожувала співробітникам фізичною розправою.

«Начальник служби міжнародної діяльності Катерина Єгорова разом з Владою Прокаєвою всіляко знущається над своїми співробітниками. Вони вже принесли службові записки», — сказала Марина Ситник.

На уточнююче запитання, яка саме вони знущаються, Ситник розповіла: «Вони погрожують, наприклад, побити битою. Катерина Єгорова, пряма підлегла Прокаєвої, погрожувала своїй підлеглій побити її битою. За що? За щось, за те, що вона тупа, і вона її не розуміє».

«Образи під час спілкування зі співробітниками вже є нормою», — підсумувала Ситник.

За її словами, сьогодні до заповідника приїжджав міністр культури Михайло Кулиняк.

«Він поспілкувався з Вікторією Миколаївною (Лісничою, генеральним директором заповідника) і співробітниками, і дав доручення протягом двох тижнів розібратись у ситуації, розробити нову штатну структуру і відмінити всі накази про призначення заступників», — сказала прес-секретар.

«Є якісь юридичні нюанси, я точно не знаю які, але Вікторія Ліснична просить усіх написати заяви за власним бажанням. Влада Прокаєва зараз стоїть у кабінеті генерального директора і намагається довести, що вона нікому не заносила гроші, за те, щоб її призначили і відмовляється писати заяву», — додала Ситник.

За її словами, погодилась написати заяву про звільнення перший заступник генерального директора Лілія Стиренко. Співробітники вимагають також звільнення ще одного першого заступника Валерія Панченка. У відкритому листі його звинувачують у незаконній торгівлі аудіо гідами.

Як відомо з січня цього року гендиректором Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника є Вікторія Ліснича, яка ка з вересня 2010-го по жовтень 2011 року працювала заступником міністра культури.

Ліснича відома тим, що називала письменника Олеся Гончара поетом.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути