chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні російська мова стане регіональною на Донеччині і в Севастополі

16 серпня 2012 о 10:39

Російська мова стане регіональною на Донеччині. Таке рішення сьогодні має ухвалити облрада на позачерговій сесії. Противники регіональної мови збираються прийти пікетувати обласну раду. Сьогодні ж питання регіональної мови розглядатимуть і в Севастополі.

Напередодні, російська не стала регіональною мовою в Криму — принаймні поки що. Парламент автономії на позачерговій сесії відклав це питання до 10-го жовтня. До того часу Рада міністрів Криму має підготувати пропозиції щодо співіснування мов на півострові. Прем'єр автономії Анатолій Могильов обіцяє офіційний статус і кримсько-татарській мові.

А ось Одеська область напередодні запровадила російську, як регіональну. 97 депутатів підтримали це рішення і лише 2 були проти. Крім того, облрада звернулася до міських, селищних та сільських рад Одещини з пропозицією вжити таких самих заходів для розвитку і захисту російської та інших регіональних мов. Статус регіональної російській мові у понеділок також надала міська рада Одеси на позачерговому засіданні.

Джерело: 5 канал
Розділи: Суспільство