chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Львові стартують «Етновир» та «КіноЛев»

22 серпня 2012 о 10:50

Сьогодні у Львові відбудеться марш-парад учасників V Міжнародного фестивалю фольклору «Етновир» центральною частиною міста, а також на площі Ринок можна буде посмакувати страви народів світу.

А о 21.00 відбудеться відкриття фестивалю «Кінолев».

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Так, о 18.00 відбудеться марш-парад учасників V Міжнародного фестивалю фольклору «Етновир» центральною частиною міста (старт від входу в подвір’я Ратуші).

А о 18.45 розпочнеться урочиста церемонія відкриття V Міжнародного фестивалю фольклору «Етновир».

О 19.00 на мешканців та гостей міста чекають концерт за участю колективів з таких країн: Алжиру, Іспанії, Польщі, Білорусі, Туреччини та України.

З 19.00 на площі Ринок можна скуштувати їжу та напої кухні народів світу та придбати сувеніри на ярмароку народних майстрів.

Не менше цікаво буде і на вул. Валовій,18а (сад Бернарденгарден) – о 21.00 відбудеться відкриття VII Міжнародного фестивалю незалежного кіно «КіноЛев».

Цьогоріч фестиваль «говоритиме» про кіно як про Неформат. Тобто йтиметься про те, що може кіно в подоланні рамок і кордонів у мистецтві, про роль медіа у домінуванні штучного поняття формату у культурі, зокрема і у кіно, і як кіно може долати формальні обмеження...

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути