chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник пропонує Києву створити російську гімназію, бо таких мало

07 серпня 2012 о 11:44

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник пропонує зробити нову столичну гімназію російською.

Про це йдеться в листі міністра до глави Київської міськдержадміністрації Олександра Попова.

«У школах міста Києва російську мову, як предмет, вивчають понад 51 тисяча учнів (22%), факультативно – понад 6 тисяч учнів (2,5%)», — йдеться в листі, який опублікувала на своїй сторінці в Facebook користувач Настя Станко.

Міністерство уточнює, що «з 510 київських шкіл 491 — з українською мовою навчання, 12 — з декількома мовами, та лише 7 — з російською мовою навчання».

«Найскладніша ситуація у лівобережній частині столиці, де знаходяться всього одна школа з російською мовою навчання і п’ять двомовних шкіл. Такий стан не дозволяє в повному обсязі забезпечити освітні потреби представників національних меншин», — зазначає Табачник.

«З огляду на те, що в наступному році заплановані державні заходи з нагоди 1025 річчя створення першої школи у древньому Києві, пропонуємо створити гімназію „Київська Русь“ з поглибленим вивченням російської мови, а також історії та культури слов'янських народів», — йдеться в листі.

Такий заклад пропонується створити на базі школи на Осокорках, по вул. Гмирі, 6.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути