chrome firefox opera safari iexplorer

Центральні регіони України вирішили обійтись без «мовного закону»

17 серпня 2012 о 14:39

Центральні регіони України — Київська, Полтавська та Чернігівська області вирішили проігнорувати закон «Про основи державної мовної політики» та не збираються піднімати питання про надання статусу регіональної російській мові, повідомляє УНН.

Чернігівська обласна рада не планує розглядати питання про підтримку закону «Про основи державної мовної політики України» та надання статусу регіональної російській мові. Про це повідомили у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації облради.

Нагадаємо, фракція Партії регіонів у Полтавській обласній раді не ініціюватиме підняття питання про підтримку закону «Про основи державної мовної політики в Україні» та надання статусу регіональної російській мові. Про це повідомили у секретаріаті фракції.

Крім того, у Київській обласній раді наразі не зареєстровано навіть проекту рішення про підтримку закону «Про основи дежавної мовної політики України» та про надання статусу регіональної російській мові. Про це повідомили в облраді.

Нагадаємо, що за декілька днів російська мова набула статусу регіональної  в шести областях України: у Дніпропетровській, Херсонській, Одеській, Донецькій, Запорізькій та Луганській областях.

До того ж рішення про надання статусу регіональної російській мові прийняли місцеві ради Севастополя, Красного Луча.

У свою чергу акції протесту проти мовного закону проходять у Харкові, Дніпропетровську.

До того ж у Сімферополі міська рада сьогодні прийняла рішення про те, що протягом трьох місяців депутати визначатимутсья, якій мові надати статус регіональної на території кримської столиці.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути