chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові з'явиться меморіальна дошка, присвячена Людмилі Гурченко

15 серпня 2012 о 09:04

Меморіальну дошку народній артистці СРСР і почесній харків'янці Людмилі Гурченко (12 листопада 1935, Харків — 30 березня 2011, Москва) планують відкрити у рідному місті акторки Харкові до її дня народження — 12 листопада.

Дошка буде встановлена на Харківській гімназії № 6 Маріїнська гімназія, де вчилася Гурченко, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

«Ми зобов'язані увічнити пам'ять Людмили Марківни й обговорюємо це вже другий рік, але з різних причин рішення відкладалося. Сподіваємося, що перший крок все-таки буде зроблено в цьому році», — цитує прес-служба міськради секретаря з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Олексія Хорошковатого.

За словами Хорошковатого, у випадку, якщо буде прийняте рішення встановити пам'ятник Гурченко у її рідному місті, швидше за все, буде проведений конкурс на найкращий ескізний проект.

Нагадаємо, що 4 серпня у Москві відкрили пам'ятник Людмилі Гурченко.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути