chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з’явиться новий вид транспорту

23 серпня 2012 о 15:42

Із завтрашнього дня по Хрещатику, а пізніше і в Маріїнському парку, почне курсувати новий вид «громадського транспорту» з умовною назвою – «Beer Bike». 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Олександр Бригинець.

«Чому кажу, що його назва умовна? Тому що, поки, на ньому ніякого пива не продаватимуть, а лише кататимуть охочих. Бірбайк власноруч змайстрували мої друзі, які переймаються внутрішнім туризмом і готові включати фантазію, щоб залучати до Києва туристів», — розповів О. Бригинець.

Бригинець висловив ідею назвати зроблений руками українських хлопців аналог відомого у Європі «Beer Bike» — «Узварвеліком» і запатентувати цю назву, адже український «бір байк» не має за основну мету продавати пиво. Він радше виконуватиме розважально-екскурсійну функцію. 

Довідка: Перша конструкція такого велосипеда була розроблена ще в 90-х роках у Нідерландах. Зовсім недавно в німецьких містах з′явилися такі диво-велосипеди як бір-байк. Пивний велосипед вважається повноцінним транспортом пересування, не зважаючи на свою «пивну» спрямованість.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути