chrome firefox opera safari iexplorer

У листопаді громадськість відзначить 100-річчя від дня народження Андрія Малишка

02 серпня 2012 о 13:19

У Києві зібрався на своє чергове засідання оргкомітет по вшануванню 100-річного ювілею відомого українського поета Андрія Малишка.

До оргкомітету увійшли відомі українські діячі культури, науки та освіти: поет-академік Борис Олійник, голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов, заступник директора Національного академічного інституту літератури Сергій Гальченко, ректор Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Віктор Андрущенко, голова комісії  Київради з питань культури та туризму Олександр Бригінець, відомий письменник Микола Сом та ін.

Громадськість спільно з оргкомітетом погодили графік проведення урочистостей, які пройдуть у листопаді цього року.

Як поінформував Голова оргкомітету Микола Томенко, він звернувся до Київської міської державної адміністрації з проханням упорядкувати сквер імені Малишка, відкрити там музичний фонтан, а також встановити у цьому сквері пам’ятник поету до його ювілею.

Окрім того, для гідного святкування 100-річчя Малишка організаційний комітет ініціює проведення урочистого вечора пам’яті поета, який відбудеться 14 листопада в приміщенні Національної філармонії України.

Також напередодні ювілею планується розмістити в засобах масової інформації соціальну рекламу, яка покликана зацікавити молоде покоління всесвітньовідомими творами Андрія Малишка: «Київські каштани», «Ми підем, де трави похилі», «Стежина», «Пісня про вчительку», «Рідна мати моя», яка була названа найкращою піснею 20-го століття.

До ювілею Малишка в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки також пройдуть книжково-ілюстративні виставки, літературно-тематичний урок «Андрій Малишко: життєвий і творчий шлях» та літературно-музичний вечір «Пісенна творчість Андрія Малишка».

За інформацією оргкомітету, сьогодні вже розпочалися зйомки документального кінофільму про життя і творчість Малишка, де своїми спогадами про видатного поета поділиться український письменник Микола Сом.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути