chrome firefox opera safari iexplorer

У Молдові закривають українські школи, українці протестують

25 серпня 2012 о 13:08

Українці, які проживають в Молдові, побоюються, що залишаться без шкіл, в яких зможуть вивчати рідну мову. За їхніми словами, кількість навчальних закладів з викладанням українською мовою неухильно скорочується.

На сьогоднішній день, в Молдові залишилося всього 50 таких шкіл. Представники міносвіти визнають, що і вони знаходяться в процесі оптимізації, але запевняють, що працюють над вирішенням проблеми. Про це повідомив молдавський телеканал, передає УНН.

«Ми дуже занепокоєні тим, що з кожним роком в країні залишається все менше українських шкіл», — вважає подружжя Кожухар — українців, що проживають у Молдові з дитячих років. Вони працюють в Академії наук і є авторами книг для українських школярів.

Представники міністерства освіти стверджують, що місцеві управління освіти мають право вирішувати, які школи оптимізувати.

«Ці побоювання виправдані, але це не означає, що ми не шукаємо рішення. Ми повинні обговорювати кожен випадок окремо, а не проблему в цілому», — сказав глава управління доуніверситетської освіти Валентин Крудо.

За даними офіційної статистики, в Молдові проживають більше 400 тисяч українців.

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути