chrome firefox opera safari iexplorer

У наступному році всі заяви на вступ до вишів подаватимуться через Інтернет

02 серпня 2012 о 16:55

У наступному році всі абітурієнти подаватимуть заяви про вступ до ВНЗ в електронному вигляді. Про це під час прес-конференції у четвер, 2 серпня, заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

«Нововведення високо було оцінено і батьками, і вступниками. І в наступному році дію системи подання електронних заяв буде поширено на всі освітньо-кваліфікаційні рівні», — сказав міністр.

Він уточнив, що таким чином дистанційно свої заяви до вишів зможуть подавати ті, хто хоче навчатися за програмою молодшого спеціаліста, спеціаліста та магістра.

Табачник зауважив, що 68 тис. абітурієнтів цього року подали в електронному вигляді 282 тис. заяв.

Він також повідомив, що на сайті інформаційної системи «Конкурс» Міносвіти під час цьогорічної вступної кампанії було зареєстровано рекордну кількість переглядів сторінок вищих навчальних закладів — майже 81 млн 400 тис. відвідувань громадянами з 113 країн.

Як повідомлялося, у цьогорічній вступній кампанії-2012 кількість абітурієнтів збільшилася в два рази — участь у ній взяли 620 тис. осіб, які з 2 по 31 липня подано 1 млн 901 тис. 503 заяви на участь у конкурсному відборі для вступу до вищих навчальних закладів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути