chrome firefox opera safari iexplorer

У Золочеві готують патріотичний рекорд

13 серпня 2012 о 17:18

23 серпня, з нагоди Дня державного прапора, на центральній площі Золочева (Львівська область) зберуться кілька тисяч людей, аби заспівати національний гімн України.

У переддень Дня незалежності люди прийдуть у вишиванках. На співочий парад завітають представники Книги рекордів України. Жителі Золочева планують встановити рекорд у номінації «масове виконання гімну», повідомляє «Високий замок».

Торік до Книги рекордів України потрапили жителі Івано-Франківська. У День Незалежності гімн заспівало дві тисячі людей з різних регіонів України. А у Золочеві пісенні таланти демонструватимуть і дорослі, і діти. В руках триматимуть синьо-жовті прапори.

Як розповів керівник танцювального ансамблю «Первоцвіт» Юрій Сидорович, для участі у пісенному параді дітей готують заздалегідь на репетиціях. Вони не лише співатимуть, а й танцюватимуть. Після гімну – дитячі танці в стилі хіп-хоп та диско. «У танцювальному шоу візьмуть участь двісті дітей. Наразі тримаємо у таємниці пісню, під яку танцюватимуть школярі», – зазначив пан Сидорович.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути