chrome firefox opera safari iexplorer

Україна позичає гроші під найбільші у Європі відсотки

27 серпня 2012 о 18:17

На сьогоднішній день Україна позичає гроші більш ніж під 9% річних у валюті. При цьому жодна з європейських держав не бере в борг під такі ставки, заявив експерт з економічних питань Віктор Суслов. 

«Ситуація з держборгом, як і з валовим державним боргом, досить складна. Бо ці запозичення робляться під дуже високі відсотки, а на сьогодні це більше 9% річних у валюті», — зазначив експерт.

Суслов нагадав, що до 15 вересня уряд повинен подати на розгляд парламенту проект державного бюджету на 2013 рік.

Він вважає, що потрібно максимально скорочувати дефіцит бюджету, можливо навіть намагатися зводити його до нуля, щоб припинити нарощування державних боргів. Правда, економіст вважає, що державний борг відносно ВВП зросте до кінця року, оскільки доведеться брати кредити.

«Запозичення пора зупиняти. Всі позики беруться на невигідних умовах, під дуже високі відсотки. Тож те, що нашій державі не дають кредити на вигідних умовах, надзвичайно висока ціна запозичень, говорить про те, що вони повинні бути обмежені», — резюмував Суслов.

Нагадаємо, загальний борг України на кінець липня складав 46 млрд доларів.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути