chrome firefox opera safari iexplorer

Українські дороги визнали одними з найгірших у світі

23 серпня 2012 о 09:09

Дослідження американського інституту вивчення громадської думки ім. Геллапа в різних країнах світу показало, що найбільше нарікань водіїв на автошляхи — у країнах колишнього СРСР і, зокрема, Україні.

Якщо говорити про великих географічних формуваннях, найкраще справи з дорожнім покриттям йдуть в Азії і Європі, а от країни колишнього Союзу розташувалися на останньому місці.

Найзадоволенішою пострадянською країною по частині хороших доріг стала Грузія, в той час як Росія, Україна і Молдова займають три останні рядки рейтингу.

Якщо говорити про країни в цілому, найбільше задоволення своїми дорогами відчувають жителі Об'єднаних Арабських Еміратів — 90%, незадоволених лише 9%.

Росія розташувалася між Сьєрра-Леоне і Болгарією з результатом в 33% задоволених і 66% незадоволених громадян, а Україна опинилася практично на самому дні по задоволеності якістю доріг.

Країна зайняла місце між Малі й Єменом з результатом в 27% задоволених жителів і 68% незадоволених дорожнім покриттям.

На думку експертів Інституту Геллапа, країнам з поганими дорогами слід звернути особливу увагу на безпеку дорожнього руху, проводити довгострокові роботи з модернізації дорожньої мережі, підвищити рівень водійської і дорожньої грамотності і прибрати з доріг транспортні засоби, які не відповідають стандартам безпеки.

Як повідомлялось, на сьогодні щоб покласти в Україні кілометр 4-полосної дороги, необхідно витратити 5 мільйонів доларів.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство