chrome firefox opera safari iexplorer

Українські критики визнали «Меланхолію» Трієра найкращим фільмом року

15 серпня 2012 о 10:09

Українські кіножурналісти назвали кращими фільмами, які виходили в прокат у 2011 році, «Меланхолію» Ларса фон Трієра і «Північ у Парижі» Вуді Аллена. Про це пише Gazeta.ua. Почесне третє місце посів документальний фільм про Піне Бауш «Піна 3D», вперше показаний на Другому Одеському міжнародному кінофестивалі. Також у десятку увійшли картини «Древо життя», «Чорний лебідь», «Король говорить»!", «Шпигун, вийди геть!», «Шкіра, в якій я живу», «Бьютіфул» і «Справжня мужність».

До п`ятірки найгірших фільмів критики включили одразу чотири російських стрічки — «Службовий роман. Наш час», «Стомлені сонцем: Цитадель», «Висоцький. Дякую, що живий» і «Вагітний». Єдиним американським фільмом, який потрапив до п`ятірки найгірших виявилася вампірська мелодрама «Сутінки. Світанок. Частина перша». Крім того, «Висоцький. Дякую, що живий» українські кіножурналісти назвали фільмом-розчаруванням 2011 року.

Найпомітнішими картинами в прокаті першої половини 2012 року кіножурналісти назвали «Шапіто-шоу», «Артиста» і «Коріолан». Також у 20-ку увійшли документалка «Кличко» і комедія «Люди в чорному 3».

55% критиків зазначили, що український прокат лише частково задовольняє мистецькі потреби глядачів. 47,5% упевнені, що в порівнянні з 2010 роком в 2011 році український прокат залишився без змін. При цьому 52,5% критиків поставили українському прокату трійку за п`ятибальною шкалою.

Опитування журналістів провело Бюро Української Кіножурналістики (БУК) спільно з Національною спілкою кінематографістів України.