chrome firefox opera safari iexplorer

Український фільм отримав престижну нагороду на міжнародному кінофестивалі

13 серпня 2012 о 09:04

Фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького Ядерні відходи отримав Срібного леопарда на 65-му ювілейному Міжнародному кінофестивалі в Локарно.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Фільм знятий в Чорнобилі та Прип'яті в березні 2012 року. «Це камерна історія про чоловіка й жінку, які працюють у зоні відчуження,» — розповів Слабошпицький.

В Україну Ядерні відходи покажуть в жовтні в рамках міжнародного кінофестивалю Молодість, а в листопаді фільм також вийде в прокат як частина альманаху Україна гудбай.

Як повідомляється, раніше Мирослав Слабошпицький брав участь в Берлінському кінофестивалі: з фільмами Діагноз в 2009 році й Глухота в 2010-му.

Нагадаємо, в серпні 2011 року на фестивалі в Локарно (Швейцарія) відбулася прем'єра німецько-російсько-українського фільму 4 дня в травні.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути