chrome firefox opera safari iexplorer

Українським студентам підвищать мінімальні стипендії

06 серпня 2012 о 12:26

З 1 вересня 2012 зростуть мінімальні стипендії для учнів ПТУ, ВНЗ, а також стипендії для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Це закріплено постановою №703 від 25 липня, розміщеному на сайті уряду в понеділок.

Згідно з документом, розмір мінімальної стипендії для учнів ПТУ зросте до 275 грн, для студентів вузів I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр» — 550 грн, для студентів вузів III-IV рівня акредитації, навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», «спеціаліст», «магістр» — 730 грн.

Крім того, з 1 вересня соціальні стипендії для учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків — 850 грн на місяць, для студентів вузів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків — 1760 грн на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в липні отримала найменший дохід до загального фонду держбюджету

Нагадаємо, рініше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що стипендії студентам українських ВНЗ не будуть зменшені.

За його словами, те, що в липні студенти отримали стипендію на 200 грн менше, ніж раніше, сталося через недбалість чиновників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Азаров зазначив, що чиновники на додаток до розпоряджень уряду випустили власні внутрішні інструкції.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/business/_z-veresnya-zrostut-minimalni-stipendiji-postanova-kabminu/449287">Gazeta.ua</a>

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути