chrome firefox opera safari iexplorer

«Укрзалізниця» запевняє, що потяги Hyundai будуть їздити швидше

08 серпня 2012 о 11:09

«Укрзалізниця» працює над тим, аби підвищити швидкість поїздів Hyundai.

Про це на брифінгу 7 серпня заявив перший заступник начальника Головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Ігор Бреус, передає УНІАН.

«На жаль, на сьогоднішні те, що було вкладено в інфраструктуру, дало можливість підвищити швидкість не на всіх ділянках. Водночас не можна виконати такого колосального обсягу робіт у напрямку 700-800 кілометрів, аби підвищити разову швидкість 160 км/годину. Програму цю (з підвищення швидкості поїздів) не завершено, вона (швидкість) підніматиметься», — наголосив Бреус.

Як повідомлялося, сьомий із 10 придбаних Україною електропоїздів виробництва Hyundai Rotem може розпочати курсувати за маршрутом Київ-Дніпропетровськ.

Як відомо, швидкісні електропоїзди виробництва Hyundai Rotem курсують на залізницях України під брендом «Український експрес».

Поставки 10 нових двосистемних міжрегіональних електропоїздів у дев'ятивагонній комплектації від Hyundai Corporation здійснюються в рамках проекту впровадження в Україні прискореного залізничного руху за контрактом, підписаним з компанією Hyundai Corporation 16 грудня 2010 року.

Електропоїзди Hyundai призначені для перевезення пасажирів з експлуатаційною швидкістю до 160 км/год на залізницях України з шириною колії 1520 мм на електрифікованих ділянках колії з постійним струмом напругою 3000 В і змінним струмом напругою 25000 В, частотою 50 Гц.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути