chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі відзначать день міста

08 серпня 2012 о 09:51

Одеса завершує підготовку до святкування 218-ої річниці з дня заснування міста, в честь якого відбудуться масштабні концерти, покази німого кіно, організація виставок і відкриття зіркової алеї.

За даними департаменту Одеської міськради, святкувати день народження (2 вересня) Одеса буде з 23 серпня по 11 вересня. Планується, що проведуть три масштабні концерти: гала-концерт на Потьомкінських сходах за участю Ані Лорак, Олега Газманова, Володимира Преснякова і Руслани; концерт фольклорних колективів на Театральній площі за участю Кубанського козачого хору, хору ім. Верьовки та інших; і рок-фестиваль пам'яті Ганкевича на Куликовому полі, в якому візьмуть участь Олег Скрипка та гурт ВВ, а також В'ячеслав Бутусов і гурт Юпітер.

Крім того, футбольний клуб Чорноморець відкриє алею зірок і проведе товариський матч на честь святкування Дня міста.

Також буде урочисто відкрита відреставрована Олександрівська колона у парку ім. Шевченка, буде відкрито пам'ятник Володимиру Висоцькому, встановлено новий туристичний логотип міста. Примітно, що 31 серпня відбудеться урочисте закладення першого каменя в майбутній алеї міст-побратимів Одеси.

Уперше будуть організовані камерні майданчики під відкритим небом. Перший буде встановлено на колонаду біля Воронцовського палацу, де вечорами гратимуть учні та випускники музичної школи ім. Столярського та Одеської консерваторії, другий — в ротонді Міського саду, де відбудеться камерний концерт під керівництвом Ігоря Шаврука під акомпанемент піаніста Олексія Ботвинова.

Ще одне нововведення — майданчик на Ланжеронівському узвозі, де покажуть унікальний німий фільм Беня Крик під імпровізації одеського джаз-музиканта Юрія Кузнєцова.

Варто зазначити, що під час свят відкриється безліч виставок, відбудеться ціла низка благодійних концертів за участю Едіти П'єхи, Рози Римбаєвої і багатьох інших виконавців.

Як повідомлялося в минулому році, в Одесі зафіксували рекорд за кількістю людей у вишиванках.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути