chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вперше відбудеться славнозвісний рок-фестиваль Woodstock

28 серпня 2012 о 10:12

В Україні вперше відбудеться славнозвісний рок-фестиваль Woodstock, який триватиме з 28 по 30 августа 2012 року на території аеродрому міста Калинівка (Вінницька область). Про це УНН повідомили організатори заходу.

Девізом першого музичного фестивалю «Woodstock Україна» стане вислів «Любов, Дружба і Музика». Цей проект спрямовано на розвиток масової музичної культури, формування естетичного смаку шанувальників різних музичних стилів, об’єднання різнопланових виконавців спільною ідеєю, згуртування мешканців різних частин нашої країни, а також розвиток благодійного волонтерського руху в Україні.

Фестиваль “Woodstock Україна” є відкритим і безкоштовним для відвідувачів з усієї країни. У 2012 році музична програма фестивалю сформована з виступів 36 колективів з України, Польщі та Естонії. Хедлайнерами фестивалю цього року стануть гурти «Мед Хедс», «Kozak System» і «Скрябін», а Кузьма Скрябін буде ведучим свята. Гості братимуть участь у багатьох заходах, спрямованих на розвиток  і поширення ідей волонтерства та благодійної соціальної активності.

Нагадаємо, уперше фестиваль «Woodstock Music & Art Fair» відбувся 15-18 серпня 1969 року на фермі в сільській місцевості Бетел штату Нью-Йорк в США. Відтоді під «WOODSTOCK’ом» розуміють не лише один із наймасштабніших і найвизначніших в історії рок-фестивалів ‒ він є символом вільного, мирного співжиття та взаємної допомоги величезної кількості споріднених ідеєю людей.

У 1995 році для волонтерів польської акції «Великий Оркестр Святкової Допомоги» (фундація «WOSP») було організовано перший польський фестиваль під назвою «Зупинка Woodstock» («Przystanek Woodstock») .

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути