chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні встановлено рекорд з наймасовішого виконання державного гімну

24 серпня 2012 о 09:12

У місті Золочів на Львівщині було встановлено рекорд України в номінації «Масові заходи». Місцеві мешканці, вбрані у вишиванки та з прапорцями в руках відзначили свято державного прапора масовим виконанням державного гімну України.

Люди заспівали «Ще не вмерла» на центральному стадіоні міста. Потому вони підняли над головами по аркушу жовтого і синього кольору – відповідно до розташування.

Внаслідок цього на полі золочівського стадіону «утворився» державний прапор України.

«Кількість учасників рекорду 2 тисячі 880 осіб», — підрахував офіційний представник «Книги рекордів України» Роман Фернезі. Він і підтвердив встановлення рекорду.

Диплом про фіксацію рекорду України було вручено голові Золочівської райдержадміністрації Ярославу Окрепкому.

Учасників акції відзначили пам'ятними грамотами.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути