chrome firefox opera safari iexplorer

Вхід у Лавру подешевшав з 50 до 3-х грн

10 серпня 2012 о 18:47

З 8 серпня 2012 року ціна на вхідний квиток на територію Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника знижена з п'ятдесяти до трьох гривень.

Таке різке зниження ціни на вхідний квиток відбулося завдяки особистому втручанню Прем'єр-міністра Миколи Азарова, якого обурила цінова політика, що проводиться дирекцією Києво-Печерського заповідника, повідомляє Урядовий портал.

Так, прем'єр доручив дирекції в терміновому порядку розглянути питання про значне зниження ціни на вхідні квитки.

На його думку, Києво-Печерський заповідник є історичним пам'ятником загальнонаціонального значення, а не «екскурсійним бюро», де відверто заробляють на віруючих і туристів.

Прем'єр Микола Азаров особливо відзначив, що ситуація в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику повинна перебувати під особливим контролем, оскільки, за його словами, не зовсім зрозуміло, на що і як витрачаються бюджетні кошти.

Більше того, за словами Глави Уряду, ситуація, яка склалася з керівництвом заповідника, взагалі виходить «за рамки розумного».

У зв'язку з цим, Микола Азаров доручив Міністру культури Михайлові Кулиняку в десятиденний термін надати план дій щодо нормалізації ситуації в Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, особливо підкресливши персональну відповідальність Міністра за стан справ на цьому об'єкті культурної спадщини країни.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути