chrome firefox opera safari iexplorer

Влада знову придумала як здерти з українців гроші

02 серпня 2012 о 11:07

2013 року в Україні можуть запровадити ще один податок – з обігу. Такі зміни передбачено в концепції реформування податкової системи. Для платника податку податок з обігу – непогано, бо його легко розрахувати та сплачувати, наголошує експерт газети «День».

Однак, впроваджувати цей податок треба на заміну ПДВ або податку на прибуток. Інакше спрощення податкових правил не буде. Економіст вважає, що податок з обігу не вирішить питання корупційності ПДВ, а лише посилить фіскальний тиск на споживачів та високотехнологічні підприємства. Стаття називається «Українців обкладуть ще одним податком».

Тимчасове працевлаштування найближчим часом може стати для українців проблематичним. Як інформують «Ізвєстія в Україні», ухвалений парламентом закон забороняє агентствам із працевлаштування брати у людей гроші за надані послуги, вимагає отримання маси дозволів і робить легальні сезонні заробітки практично неможливими. Для великих підприємств пошук тимчасового персоналу стане дорогим задоволенням. А дрібним компаніям і зовсім доведеться відмовитися від тимчасових співробітників.

«До кінця року, коли в країні буде гостра нестача валюти, станеться девальвація гривні. До того ж, незалежно від Нацбанку» – ця фраза із коментаря голови НБУ Сергія Арбузова державному інформагентству «Укрінформ» привернула увагу газети «Вечірні вісті». Свою версію причин можливої девальвації видання розповідає у статті «Заробити на вибори».

Незабаром на українських заправках у бензобаки автомобілів заливатимуть бензин із обов’язковим вмістом спирту. Ухвалений закон, що зобов’язує нафтотрейдерів із 2014 року додавати в паливо не менше 5 відсотків біоетанолу. Але, враховуючи національні особливості, ефект від такого рішення може виявитися не позитивним, а негативним. Так, на ринках розвинених країн, де чітко дотримуються технології, додавання до 10 відсотків спирту не призводить до відчутних змін експлуатаційних характеристик бензину. Однак в Україні якість палива контролюється недостатньо. І тут можливі зловживання. Докладніше проблему аналізує газета «Факти».

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути