chrome firefox opera safari iexplorer

За псування поштових скриньок хуліганам світять штрафи до 9 тисяч

02 серпня 2012 о 10:49

У Верховній Раді зареєстрований законопроект про введення відповідальності за псування поштових скриньок. Як пише КоммерсантЪ-Україна, хуліганам загрожують адмінштрафи у розмірі до 8,5 тис. грн.

Законопроект розробили вісім народних депутатів Партії регіонів.

Як пише газета, за це порушення пропонується накладати штраф у розмірі від 100 до 300 неоподаткованих податком мінімумів (від 1700 до 5100 грн). За повторне правопорушення, вчинене протягом року, загрожує штраф від 300 до 500 неоподаткованих податком мінімумів (від 5100 до 8500 грн).

Один з авторів документа депутат Валерій Бондик заявив, що розглядати заяви і накладати стягнення будуть адміністративні комісії у міськвиконкомах. «Ми хочемо гарантувати громадянину України право на поштову комунікацію, на її таємницю», – підкреслив Бондик.

Ъ зазначає, що чинне законодавство не передбачає ніякої відповідальності за псування поштових скриньок. За даними Укрпошти, з 8,3 млн абонентських скриньок, встановлених у багатоквартирних будинках, 2,3 млн необхідно терміново відремонтувати, 1,5 млн – повністю замінити. Крім того, потрібно додатково встановити 800 тис. абонентських скриньок. «За нашими розрахунками, для приведення усіх абонентських поштових скриньок до ладу необхідно не менше 280 млн грн», – цитує газета гендиректора Укрпошти Оксану Плотнікову.